Özel Gençlik Anaokulu, twining projesi kapsamında öğrencilerine farklı bir etkinlik hazırladı. Anaokulunun öncülüğünde hazırlanan projeye Necmettin Erbakan Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Anabilim Dalı öğretim üyeleri Yrd. Doç. Dr. Eda Güneş – Yrd. Doç. Dr. Ümit Sormaz ve bölüm öğrencileriyle şekillendi. Proje kapsamında öncelikli olarak miniklere besleneme alışkanlıkları ile ilgili sunumlar yapıldı. Proje kapsamında geçtiğimiz haftalarda öğrenciler üniversite tarafından getirilen yerli tohumları okulun planladığı alanlara ekerek birebir takip ettiler. Öğrencilere, bitkilerin büyüme ve gelişme prensipleri öğretildi. Bu sayede öğrencilerde yaşayarak ve yaparak öğrenmenin sağlanması amaçlandı. Bitkilerin gerekli bakımları ve olgunlukları sağlandıktan sonra üniversite de görev yapan öğretmenler, öğrenciler ve anaokulu minikleri bir birinden lezzetli salatalar yaparak tohumdan mutfağa geliş sürecinde bitkileri inceleme fırsatı yakaladı. Anaokulu Müdürü Aliye Duman, yaparak ve yaşayarak öğrenmenin kalıcı öğrenmeyi pekiştirdiğini belirterek bu yaşlarda kazandırılan beslenme bilincinin ilerleyen dönemlerde de devam ettirileceğini söyledi. Duman, projeye katkılarından dolayı Necmettin Erbakan Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Anabilim Dalı öğretim üyeleri Yrd. Doç. Dr. Eda Güneş – Yrd. Doç. Dr. Ümit Sormaz ve bölüm öğrencilerine teşekkürlerini sundu.