Özel Gençlik Anaokulunda Tohumdan Mutfağa Projesi

0

Özel Gençlik Anaokulu, twining projesi kapsamında öğrencilerine farklı bir etkinlik hazırladı. Anaokulunun öncülüğünde hazırlanan projeye Necmettin Erbakan Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Anabilim Dalı öğretim üyeleri Yrd. Doç. Dr. Eda Güneş – Yrd. Doç. Dr. Ümit Sormaz ve bölüm öğrencileriyle şekillendi. Proje kapsamında öncelikli olarak miniklere besleneme alışkanlıkları ile ilgili sunumlar yapıldı. Proje kapsamında yerli tohumlar öğrencilere okulun planladığı alanlara ektirilerek birebir takip edilmesi, bitkilerin büyüme ve gelişme prensiplerinin öğretilmesi, böylece öğrencilerin yaşayarak ve yaparak öğrenmesi amaçlandı. Aynı zamanda bitkiler gerekli olgunluğa ulaştıktan sonra ürüne yemeğe (salataya) dönüştürülerek sağlıklı beslenme bilincinin pekiştirilmesine yardımcı olunması ve salatanın sınıfça başlarındaki eğitmenler (gastronomi lisans/yüksek lisans öğrencileri) eşliğinde yapılmasıyla mutfak kültürüne katkı sağlanarak yaş grupları arası iletişim-paylaşımın arttırılmasına destek vermesi hedeflendi. Anaokulu Müdürü Aliye Duman, yaparak ve yaşayarak öğrenmenin kalıcı öğrenmeyi pekiştirdiğini belirterek bu yaşlarda kazandırılan beslenme bilincinin ilerleyen dönemlerde de devam ettirileceğini söyledi. Duman, projeye katkılarından dolayı Necmettin Erbakan Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Anabilim Dalı öğretim üyeleri Yrd. Doç. Dr. Eda Güneş – Yrd. Doç. Dr. Ümit Sormaz ve bölüm öğrencilerine teşekkürlerini sundu.

Yorum Yaz