İlk Emir, Hayat Tarzım

0

Okumanın önemini vurgulamak ve okumayı hayat tarzı haline getirmek adına farklı etkinlikler düzenleyen Gençlik Eğitim Kurumları örnek bir çalışmaya daha imza attı.
52. Kütüphaneler Haftası etkinlikleri çerçevesinde Gençlik Eğitim Kurumları, “İlk Emir, Hayat Tarzım” sloganıyla “Kitapla Bir Anın Olsun” programı gerçekleştirdi. Kültür Park Açık Hava Tiyatrosunda düzenlenen programa Özel Enderun Liseleri, Gençlik Temel Lisesi ve Gençlik İlkokulu Ortaokulu öğrencileri ile vatandaşlar katıldı. Kültür Park girişinde öğrencilerin bugüne özel hazırlanan tişörtler ve okuma ile ilgili pankartlar eşliğinde yapılan sessiz yürüyüş ile başlayan program, Gençlik Eğitim Kurumları Kurucu Temsilcisi Muharrem Turşucunun konuşmasının ardından 5 dakika sessiz kitap okuma etkinliği ile devam etti. Programda öğrencilerin yıl içerisinde okudukları kitaplardan sorular sorularak doğru cevap veren öğrencilere ödüller verildi. 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma etkinlikleri kapsamında Özel Gençlik Ortaokulunda düzenlenen “Torunundan Ecdadına Mektup Var” yarışmasında dereceye giren öğrenciler mektuplarını okudular ve mektuplarını emanet olarak protokol üyelerine teslim ettiler. Program Enderun Liseleri Öğrencilerinin sahnelediği tiyatro gösterisi ve ardından yıl içerisinde en fazla kitap okuyan öğrencilere e kitap okuyucu hediyelerinin takdimi ile son buldu.
“OKUYAN GENÇ BAŞARILI OLUR”
Gençlere okuma alışkanlığının kazandırılmasında ailenin önemi büyük diyen Gençlik Eğitim Kurumları Kurucu Temsilcisi Muharrem Turşucu “Şunu iyi biliyoruz ki okuma alışkanlığı kazanan bir insan, hayatta kendini geliştirebilen insandır. Düşünme ve yorumlama noktasında kitap, kişiye çok fayda sağlar. Kitap kişinin kavramsal düşünme becerisini geliştirir. Kavramsal düşünme becerisi gelişen insan da kendi yaradılışının gayesini anlar. Ne yapacağını, niçin yaratıldığını bilir. Biz de Gençlik Eğitim Kurumları olarak kitap okumanın önemine vurgu yapıyoruz. Okuma alışkanlığının ilk kazandırıldığı yer okul olarak bilinir. Fakat esas okuma alışkanlığını kişi ailede kazanır. Dolayısıyla burada anne ve babalara büyük iş düşüyor. Aileler çocuklarına kitap okuma alışkanlığını kazanması için yardım etmeli. Okuyan genç başarılı olur. Gençlerimizin başarılı olması ve ülkede barış ortamının sağlanması için kitap okumalıyız” dedi.
NİSAN AYININ SONUNDA EDEBİYAT ŞENLİĞİ İLE FAALİYETLER DEVAM EDECEK
Yapılan etkinlik hakkında bilgi veren program koordinatörü Özel Gençlik İlk ve Ortaokulu Müdürü Barış Çağlayan, bu tür etkinliklerle öğrencilere okuma hususunda bilinç aşılamayı amaçladıklarını, yapılan farklı etkinliklerle okumanın insan için önemine vurgu yapmaya çalıştıklarını ifade etti. İlkini geçen yıl düzenledikleri bu çalışmaların devam edeceğini ve nisan ayı içinde Özel Gençlik Ortaokulunda Edebiyat Şenliği düzenleyerek faaliyetlerinin devam edeceğini söyledi. Çakır, programın gerçekleşmesinde emeği geçen tüm kurum paydaşlarına da teşekkür etti.

Yorum Yaz