Eğitim öğretim faaliyetlerinin istenilen düzeye gelmesi ve uluslararası alanda seviyesini yükseltmek amacıyla Milli Eğitim Bakanlığının yapmış olduğu müfredat çalışmalarını yakından takip eden Gençlik Eğitim Kurumları müfredata ilişkin çalışmalarını tamamlayarak bakanlığa iletti.
Kurumdaki tümders zümrelerinin değerlendirmesi ile hazırlanan rapor, yapılan müfredat çalışmalarını değerlendirmek ve sahada ihtiyaç duyulan değişiklikler hakkında önermelerden oluştu.
Bakanlığımızın Eğitime dair güncelleme, yenileştirme ve geliştirme çalışmalarımızın bir sonucu olarak taslak programlar “Öğretim Programlarını İzleme ve Değerlendirme Sistemi” başlığıyla “http://mufredat.meb.gov.tr” internet sitesinden askıya çıktı. “172 sınıf düzeyi için 53 farklı dersin taslak öğretim programı hazırlandı. Bunların arasında Hayat bilgisi, Matematik, Türkçe, Bilişim Teknolojileri, İnsan Hakları ve Yurttaşlık, Felsefe, Kimya, Tarih, Biyoloji, Coğrafya, Lise Matematik, Türk Kültür ve Medeniyet Tarihi, Müzik gibi dersler var. 85 düzeyde 19 farklı dersin öğretim programı ilköğretim için, 87 sınıf düzeyinde 34 farklı dersin öğretim programı ise orta öğretim için hazırlandı.
Gençlik Eğitim Kurumları adına yürütülen çalışmalar hakkında bilgi veren Özel Gençlik İlkokulu / Ortaokulu Müdürü Barış Çağlayan Çakır: “Çeyrek asra yaklaşan geçmişiyle anaokulunda üniversiteye kadar eğitim öğretim kurumlarıyla çalışmalarını sürdüren
bizler de İlkokul, Ortaokul ve Lise ders müfredatları ile ilgili olarak okullarımızdaki öğretmenlerimiz ve zümre başkanlarımızla yaptığımız çalışmalar sonrası müfredat çalışmalarına İlkokul Fen Bilimleri, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Türkçe, İngilizce Ortaokul Fen Bilimleri, İngilizce, Matematik, Sosyal Bilgiler, Türkçe, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Ortaöğretim Biyoloji, Coğrafya, Fizik, İngilizce, Kimya, Matematik, Tarih dersleriyle ilgili katkılarımızı sunmuş olduk. “ dedi.
2017-2018 eğitim öğretim yılından itibaren 1, 5 ve 9. sınıf öğrencilerimiz, yeni hazırlanmış müfredatla eğitime başlayacaklar. Dolayısıyla bu sene ve gelecek sene ve sonraki takip eden sene de değişen müfredattan dolayı TEOG, YGS veya LYS sınavlarında herhangi bir farklılık olmayacaktır. Askı süreci sonrasında da Milli eğitim Bakanlığımız paydaşlardan alınacak geri bildirimleri Talim ve Terbiye Kurumu’nca değerlendirilerek son halini verecektir. Ümit ediyoruz ki ortak akıl kullanılarak yapılan bu sürecin sonucunda hem öğrencilerimiz hem de öğretmenlerimiz için daha sade, daha düzenli bir müfredat çalışması karşımıza çıkmış olur. Bununla birlikte yapılan bu çalışmalarla eğitim öğretim düzeyinin istenilen seviyeye gelerek PISA ve benzeri uluslararası sınavlardaki başarının yükselmesini sağlamış oluruz.