Gençlik’te Çocuklara Yönelik Spor Semineri

0

Okulumuz Özel Gençlik İlkokulu ve Ortaokulu Beden Eğitimi Zümresinin organize etttiği “Çocuklarda Fiziksel Aktivite ve Sağlığımız” konulu seminer programı 21 Kasım 2014 tarihinde düzenlenmiştir.

Seminer programı iki oturumda gerçekleştirilmiştir. Birinci oturumda ilkokul öğrencilerimize yönelik olarak “İlkokul Çağı Çocuklarında Fiziksel Aktivite,Sağlık ve Yetenek” konusu anlatılmıştır. İkinci oturumda ise ortaokul öğrencilerimize yönelik olarak “Ortaokul Çağı Çocuklarında Fiziksel Aktivite ve Postur ” konusu anlatılmıştır.

Düzenlenen seminere misafir konuşmacı olarak Necmettin Erbakan Üniversitesi Turizm Fakültesi Rekreasyon Yönetimi Bölüm Başkanı Doç.Dr. Fatma Arslan katılmıştır.

ARSLAN sunumunda aşağıdaki konularda öğrencilerimize geniş bilgiler verdi:

  1. Çocuk ve adolesan çağı bireylerde düzenli fiziksel aktivite; fiziksel, ruhsal ve sosyal sağlık açısından önemlidir. Çocukluk çağından başlayan düzenli fiziksel aktivite alışkanlığı sayesinde sağlıklı kemik, kas ve eklem gelişimi olmaktadır ve orta şiddetteki egzersizin büyüme hormonu sentezini arttırarak boyun uzamasına yardımcı olduğu bilinmektedir.
  2. Bu dönemde yapılan aktivite vücut ağırlığının kontrolünü sağlar. Özellikle vücut yağının azaltılmasını sağlayarak çocuklardaki obezite riskini minumuma düşürmekle beraber kalp ve akciğerlerin etkili fonksiyon gelişimini sağlamaktadır.
  3. Fiziksel aktivite ve spora katılımın; genç bireylerde doğal olarak kendini anlatma ve kendine güveni arttırdığı, başarı, sosyal iletişim, dayanışma ve centilmenlik ruhunu geliştirdiği, zihin yorgunluğu ve gerginliği azaltmada yardımcı olduğu bilinmektedir.
  4. Fiziksel olarak aktif çocuklar daha yüksek akademik performansa sahip olmaktadırlar. Genç bireylerde takım oyunları ve sporlarının, sosyal bütünleşme ve sosyal yeteneklerin geliştirilmesine yardımcı olmakla beraber yetenekli sporcuların keşfedilmesinde oldukça önemli katkıya sahip olduğu görülmektedir. Yetenekli sporcuların antrenmanlarda ve müsabakalarda daha başarılı olduğu başarısızlıklar karşısında gücünü kaybetmediği görülmektedir.
  5. Yanlış alışkanlık ve eğitimsizlik sonucu oluşan postüral hataların fiziksel aktivite ile minimum düzeye indirilebileceği yapılan çalışmalarla tespit edilmiştir.
  6. İyi bir postür eğitiminin çocukluk yaşından itibaren başlanıldığı, Bedensel değişimin yaşandığı adolesan dönemindeki gençlerde özellikle yaş ve cinsiyet değişkenine göre uygun fiziksel aktivitelere katılım ile gençlerin posturleri koruyabilecekleri bilinmektedir.

Seminerimize konuşmacı olarak katılan ve bizleri onurlandıran konuşmacı Değerli Hocamıza sunumlarından dolayı Okulumuz Beden Eğitimi Öğretmeni Canan Darıcı Teşekkür Belgesi, Okul Müdür Yardımcısı Nurettin Kabak plaket vermiştir.

Yorum Yaz