Gençlik Eğitim Kurumları, zümre öğretmenler toplantısını Özel Gençlik İlkokulu-Ortaokulunda gerçekleştirdi. 2016-2017 Eğitim-Öğretim yılı başlamasına sayılı günler kala Gençlik Eğitim Kurumları, yeni dönem eğitim metotlarından güncel konulara kadar birçok konuda istişare etmek ve bilgi paylaşımıyla yarınımız çocuklarımıza daha faydalı olmak maksadıyla 14. Kurumsal Zümre Öğretmenler Toplantısını düzenledi.
Toplantıya Gençlik Eğitim Kurumları Kurucu Temsilcisi Muharrem Turşucu, Enderun Liseleri Müdürü Said Turgut, Gençlik İlkokulu-Ortaokulu Müdürü Barış Çağlayan Çakır, Gençlik Anaokulu Müdürü Aliye Duman, Gençlik Temel Lisesi Müdürü Enes İlhan Post ve zümre öğretmenleri katıldı.
Toplantıya katılan Erbakan Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümünden Prof. Dr. Erdal Hamarta, öğretmenlere çocuk- ergen psikolojisi ve sınav kaygısı üzerine bilgiler verdi. Bir başka konuşmacı Erbakan Üniversitesi Eğitim Bilimleri PDR Öğretim görevlisi Yrd. Doç. Dr. Barbaros Yalçın, Türk eğitim sisteminin farklı ülkelere göre mukayesesi ve yeni eğitim modellerinin kullanılması üzerine bilgi verdi.
Programda Gençlik Eğitim Kurumları Kurucu Temsilcisi Muharrem Turşucu açılış konuşması yaparak öğretmenlere hitap etti. “Hiç bilenlerle bilmeyenler bir olur mu? (Zümer Suresi 9. Ayet)” ayetiyle konuşmasına başlayan Muharrem Turşucu: “Yeni bir eğitim-öğretim yılına başlıyoruz. 2016-2017 Öğretim yılımız hayırlı olsun. 20 yılı aşan bir süre Özel Gençlik Okullarımızda hem kendimizi hem de öğrencilerimizi eğitiyoruz. Okullarımızda uzun soluklu çalışmayı hedefleyen kurumsallaşma ve kendine özgü modellerimizle birlikte bir kültür oluşturmanın gayretini gösteren, özveride bulunan tüm çalışanlarımıza teşekkür ediyorum. Kuruluşumuzdan günümüze kadar emeklerini esirgemeyen tüm arkadaşlarımızı hayırla yâd ediyorum.
Biz insanız, bizi insan olarak yaratan Rabbimize Hamdüsenalar olsun. Başka bir mahlûk olarak da yaratabilirdi. İnsanı diğer yaratıklardan ayıran pek çok özellikleri vardır. Ancak biz, çocuk, genç/öğrenci, öğretmen eğitim, öğretim vb. özellikler üzerine yoğunlaşan bir meslek icra ediyoruz. Belki yetişme tarzım belki inancım; Öğretmenlik, hocalık, muallimlik mesleğini insanlık için en önemli mesleklerden görüyorum. İnsanı diğer canlılardan ayıran en önemli özelliğinin de doğumundaki bütün acizliğine rağmen eğitilebilir, öğretilebilir kabiliyetinin diğer canlılara göre kıyas edilemeyecek derece üstün yaratılmasıdır.
İşte bizim mesleğimizi önemli kılan eğitim-öğretim kabiliyetimizi geliştirmede bize yüklediği sorumluluktur. Bir insan eğitimi kadar insandır, bir toplum eğitim düzeyleri kadar medenidir. Bizim maarif davamızı kutsal kılan da, insanı yaratılış gayesine taşıma gayretimizdir.” diyerek sözlerini tamamladı.
Zümrelerin bir önceki yılın çalışma takviminin değerlendirmesini ve yeni eğitim-öğretim yılının planlamasını yaptı. Gelenekselleşen aile fotoğrafının çekimi sonrasında yemek ikramı sonrası program sona erdi.