Türkiye Okullar Arası Zeka Yarışmasında Büyük Başarı…

0

Mantık, matematik, sayısal ve sözel kategorilerinde hazırlanan Türkiye Okullar Arası Zekâ Oyunları yarışmasında başarı kazanan 4. Sınıf öğrencilerimiz Gençlik İlkokulu/Ortaokulu’nun okulumuzun gururu oldu.

25 Yıllık tecrübesi ile sadece beden sporları ile değil beyin sporları ile öğrencilerimizin zihnini çalıştırmayı, öğrenirken eğlenmelerini sağlayan zekâ oyunları kulübü kazandıkları başarının haklı gururunu yaşadı.

İçinde bulunduğumuz ve köklü bir değişikliğin yaşandığı bu dönemde bilginin üretimi, dağıtımı, kullanımı öğrencilerimizin hayatında en önemli dönemlerden biri olduğunu belirten Gençlik İlkokulu/Ortaokulu Müdürü Nurettin Kabak, son zamanlarda fiziksel olarak uzakta olmalarına rağmen beyin sporu çalışmalarına devam eden öğrencilerin, bu minvalde çevrim içi ortamda turnuvaya hazırlandığını belirtti.

 Yapılan çalışmalar ile, öğrencilerin tüme varım, akıl yürütme, sıralı akıl yürütme ve niceliksel akıl yürütme becerilerini kullanarak akıcı zekâ becerilerinin gelişmesine katkı sağladıklarını belirten Gençlik İlkokulu/Ortaokulu Müdürü Nurettin Kabak başarılarından dolayı turnuva öğretmenlerini ve öğrencilerimizi tebrik etti.

En temel kaynağı zekâ olan yarışmada böylesine önemli bir başarı kazanılmasında Gençlik Eğitim Kurumları olarak, öğrencilerimizin iyi değerlendirilmesi ve geliştirilmesi konusuna büyük önem verdiklerini belirtti. Bu düşünceler ışığında bilgiye, zekâya, insana ve değerlere daha fazla önem verilmesi gerektiğini ifade eden Kabak, Türkiye çapında 754 okul arasından Türkiye finallerinde öğrencilerinin gösterdikleri başarının güzel bir sonuç ve takım çalışması olduğunu ifade etti.

Kabak, Gençlik İlkokulu/Ortaokulunda uygulanan bireysel çalışmalar ve grup çalışmalarında öğrencilerimizin yeteneklerini ve potansiyellerini daha iyi kavradığını ve bunun özgüvenlerinin artmasına, sistemli ve disiplinli çalışma alışkanlıkları kazanmasına fayda sağladığını söyledi.  Kabak, Gençlik İlkokulu/Ortaokulu olarak zekâya ve yeteneğe daha fazla önem verilmesi için çalışmalar yaptıklarını ve ülkemizin ve çocuklarımızın geleceğini için; bilgiye, zekâya ve yeteneğe yatırım yapılmasınının önemli olduğuna inanıyoruz ve çalışmalarımızı bu doğrultuda yürütüyoruz dedi.

zeka oyunlarıFİNAL zeka oyunlarıbaskı32

Yorum Yaz