6. Sınıflar İle Dikkat Çalışması

0

6. sınıf öğrencilerimize “D2 Dikkat Testi”ni uygulamıştık. Sonuçlarını öğrenci ile birebir değerlendirdik ve gerekli durumlarda aile ile bu durumu paylaştık. Öğrencilerimizin dikkatlerini güçlendirme adına okulumuzda düzenlenen DGS(Dikkat Güçlendirme Sınavı)yi öğrencilerimize uyguladık. 20 sorudan oluşan bu sınav yoğun dikkat isteyen sorulardan oluşmaktadır. Öğrenciler bu soruları 40 dakika boyunca cevaplandırmaya çalıştılar.
Sınav sonunda kitapçıkları toplanan ve bu sınavdan puan alan öğrencilere tekrar sınav kitapçıkları verildi. Her öğrenci almış olduğu puanı ve yapmış olduğu hataları gördü. Sınıf ortamında bu soruların çözümünü beraber çözümledik. Böylelikle öğrenci dikkatin başarıda ne kadar etkili olduğunu ve sınav esnasında hangi noktalara dikkat etmeleri gerektiğini öğrenmiş oldular.
Bireyin dikkatini geliştirmek adına bu sınav gibi öğrencinin dikkatini geliştiren bir takım setler ile öğrenci çalışmalar yapabilir. Ayrıca masa tenisi oynama, basketbol oynama, basket topu sektirme, pinpon topunu tek el ve çift el ile sektirme, pinpon topunu daha yukarılara atarak tekrar raket ile sektirmeye devam etme gibi bir takım çalışmalar yapılabilir.WhatsApp Image 2017-05-25 at 13.49.39

Yorum Yaz