2019-2020 Eğitim Öğretim Yılı Açılış mesajı

0

Saygıdeğer Veliler,
Sevgili Öğrenciler;

Gençlik Eğitim Kurumlarında eğitim, anaokulundan üniversiteye yaşam boyu süren bir yolculuktur. Geleceğimiz olan öğrenciler, bu eğitim yolculuğunda “kaliteli bir yaşama” bireysel yetenekleri geliştirici eğitim ve öğretim sürecinde hazırlanıyorlar. Gençlik Eğitim Kurumları ailesine 2019-2020 eğitim öğretim yılına “hoş geldiniz” demekten büyük bir mutluluk duyuyorum. Mezun ettiği öğrencilerinin gururunu yaşayan Kurumumuz, Okullarımıza yeni başlayacak öğrencilerinin sevinciyle yeni bir eğitim ve öğretim yılına daha başlamanın coşku ve heyecanını yaşıyor. Yeni eğitim öğretim yılında tüm öğretmen ve öğrenci arkadaşlarıma başarılar diliyor, eğitim ve öğretim yılının hepimize hayırlı olmasını diliyorum. Bizi bu yolculukta yalnız bırakmayan ve her zaman destek olan velilerimize teşekkür ediyorum.

Gençlik Eğitim Kurumları, Çeyrek asra yaklaşan tecrübesiyle Gençlik anaokulu, Gençlik İlkokulu / Ortaokulu ve Enderun Fen ve Anadolu Lisesiyle 75 öğretmen, 30 personelimiz ve yaklaşık 1000 öğrencimizle kaliteli eğitim anlayışını benimseyerek insan ve toplumu yüceltmeyi kendine şiar edinmiş, çalışmalarını da hep bu doğrultuda planlamış ve uygulamıştır.

Amacımız ülkesini, ailesini, milletini seven ve daima yüceltmeye çalışan ülkesine karşı ailesine karşı görev ve sorumluluklarını bilen ve bunları davranış haline getirmiş bireyler yetiştirmektir.

Sevgili Öğrenciler; Öğretmenleriniz yaşamınıza yön vermek, sizin yeteneklerinizi ortaya çıkarmak, sadece bilgi yüklemek değil aynı zamanda sizleri eğitmek için çaba sarf etmektedirler. Öğretmenlerinizin emeklerinin karşılığı sizin çalışmanıza ve sorumluluklarınızı yerine getirmenize bağlıdır.

Okullarımızda çocuklarımızın gelişim düzeylerini, ilgi ve ihtiyaçlarını göz önüne alarak kalıcı öğrenmeyi sağlayabilmek için bilgiyi doğrudan aktarmak yerine yaparak ve yaşayarak, görerek, dokunarak ve araştırarak öğrenmeleri sağlanmaktadır. İzcilik kampı, Eko-Okul çalışmaları, Öğrencinin; mevcut resmi programdaki kazanımlarını desteklemek, farklılıklarından kaynaklanan eğitim ihtiyacını karşılamak amacıyla tasarlanan GNC-KEP çalışmaları, Kodlama dersi ve Robotik eğitim çalışmaları, model uçak, zeka oyunları ve proje çalışmaları, Kur sistemi uyguladığımız Kuran derslerimiz ile her öğrencimiz özeldir yaklaşımını sunmaktadır. Tecrübeli kurumsal yapısı, alanında yetkin eğitim kadrosu, öğrenme-öğretme ortamlarının yeterli donanım ve teknolojik altyapısı, “Genç Süreç” yazılımında tüm faaliyetlerinin planlandığı süreçlerle yönetim sistemiyle kayıt altına alınması vb. çalışmalarımızla Eğitim ve öğretim en etkin ve verimli şekilde okullarımızda uygulanmaktadır.

Emanetlerinizin ehil kişilerde olduğunu bilmenizi istiyor, hepinizi saygı ile selamlıyor, mutlu, sağlıklı ve verimli bir yıl diliyorum.

Gençlik Eğitim Kurumları
Genel Müdürü

Yorum Yaz