2015-2016-elt

0

elt-2016

Özel Gençlik İlkokulu-Ortaokulu gelenekselleştirdiği ELT seminerlerinin bu yıl dördüncüsünü düzenledi.

ELT ‘brindging Minds’ Semineri Özel Gençlik İlkokulu-Ortaokulu’nda gerçekleştirildi. Seminerin açılışında konuşan Okul Müdürü Barış Çağlayan Çakır, Eğitim öğretim planlamalarının yeniden yapıldığı bu günlerde, İngilizce öğretiminde yeni köprüler kuracağımızı ümid ediyoruz. Bilginin kullanım süresinin giderek azaldığı günümüzde öğretmenlerin rollerinin de değiştiğini, öğretmenlerin kendilerini sürekli geliştirme ve eğitim, yönetim hizmetlerinin kalitesini arttırmaya dönük çalışmalar yapması gerektiğine inanıyoruz. “Eskiden bir dil, bir insan diye bir söz vardı. Şimdi bir dil acaba kaç insan diye düşünüyoruz. Hayatın hemen her alanında karşımıza çıkan bu ihtiyaç, yabancı dili bir lüks olmaktan çıkarmış durumdadır.”

Yabancı dil eğitiminin ülkemizde en çok önem verilen konuların başında gelmekte olduğunu biliyoruz. Sistemler değişebilir, müfredatlar düzenlenebilir ama yine de her şeyin merkezinde öğretmen var. O yüzden nitelikli öğretmen yetiştirebilmek için bu organizasyonlara ihtiyacımız var. İnanıyorum ki bu tip organizasyonlar öğretmenlerin mesleki gelişimine destek olacaktır.”

Yabancı dilin gerek ülke boyutunda gerekse uluslararası boyutta ne kadar önemli olduğunun farkındayız.

Günümüz dünyasında İngilizce bilmek temel bir ihtiyaç haline gelmiştir. Günümüzde 44 ülke içinde yapılan İngilizce Yeterlilik Endeksi verilerine göre Türkiye, Şili, Endonezya, Vietnam, Panama, Hindistan, Suudi Arabistan gibi ülkelerin gerisinde kalarak 43. sırada yer almaktadır.

Okulumuzun ev sahipliğini yaptığı konferansın İlimizde özel okullar arasında bu yıl yapılan tek organizasyon olduğunun haklı gururu ile İngilizce öğrenmeyi ve öğretmeyi destekleyici yeni projeler çıkmasına vesile olacağına, öğretmenlerimize önemli katkılar sağlayacağına inanıyorum. Bu Vesile ile seminerin gerçekleşmesindeki katkılarından dolayı Yayınevlerimize gençlik eğitim Kurumları yönetim Kurulumuza teşekkür eder, Hepinizi saygı ile selamlarım. dedi.

Yapılan konuşmaların ardından, İngilizce olarak yapılan seminere geçildi.

Geleneksellik arz eden ve yabancı dil eğitimindeki gelişmelerin yurtdışından gelen ve her biri kendi alanında uzman eğitimciler tarafından anlatılacağı 4. ELT Konferansının konusu CLIL  ( Content language Integrated Learning)  yani İngilizcenin diğer müfredatlarla işbirliği  olup bu konuda dördü yabancı biri yerli 5 seçkin konuşmacı ( Henry FADL, Merve OFLAZ, Elaine VACCARELLO, Laura WOODWARD, Miles DRAWMER ) söz aldı.

ELT seminerinin sonunda Özel Gençlik İlkokulu / Ortaokulu tarafından katılımcılara sertifikaları dağıtılırken, seminere katılan konuklara çekiliş yoluyla çeşitli hediyeler dağıtıldı. Katılımcılarının keyifli anlar yaşadığı seminer, iki yılda sonra farklı sürprizlerle yeni katılımcılarını bekliyor olacak.

Yorum Yaz